24 Apr 2017

Despre brățara Pandora și charm-urile mele


Recunosc că pe mine nu m-a prins febra brățărilor Pandora atunci când au apărut. Mi se părea o idee foarte tare de marketing și un concept frumos de a cumpăra sau a oferi o bijuterie însă nu mă vedeam pe mine prinsă în isteria alegerilor de charm-uri. Așa că mult timp nici nu au fost în raza mea vizuală, asta până când, una dintre cele mai bune prietene ale mele, Deea, a decis să îmi ofere cadou minunata brățară plus un charm Pandora. Deși nu îi menționasem vreodată că aș fi interesată de așa ceva, am apreciat tare mult acest cadou iar charm-ul pe care ea a ales să mi-l ofere, aproape că m-a făcut să plâng.

Dar mai întâi, să vă explic de ce am ales eu să nu intru în hora celor de la Pandora?
Precum am scris mai sus, mi se pare tare drăguță ideea lor, aceea de a cumpăra o mică bijuterie în urma unei întâmplări, unei amintiri, cu rolul de a mulțumi cuiva pentru ceva sau de a felicita ori pur și simplu de a bucura pe cineva drag. Totuși, de la acest concept simplu și drăguț, marketing-ul acestui brand a fost atât de agresiv încât te simți obligat să ai cât mai multe pandantive pentru că asta e la moda acum și ajungi să ai 5 brățări pline de charm-uri acumulate mult prea rapid și fără însemnătate. Și de lucrul ăsta am vrut eu să mă feresc. Însă, cum un cadou nu poate fi refuzat, m-am decis să port brățara (și o port cu drag) dar să nu mă grăbesc să-mi cumpăr charm-uri doar pentru a o umple.
Vreau ca fiecare 'biluță' adăugată să îmi amintească de cineva sau de un loc, de un eveniment sau de un sentiment.


Inimioara cu mesajul 'You are so loved' este de la Deea. De câte ori o privesc, îmi amintesc de ea și deși e departe de mine și nu vorbim zilnic, știu că e acolo dacă am nevoie de o îmbărbătare sau de o porție de râs. Mereu a fost și sper că mereu va fi așa cum și eu vreau să fiu pentru ea la rândul meu.


Al doilea charm primit, este de la Tibi, iubitul meu. Voia să îmi ia unul care să îmi placă însă i-am zis că brățara vreau să nu fie făcută de mine și chiar dacă îi era teama că nu-mi va place ce va alege, eu știam că e de la el și va fi exact ce trebuie.
Mi-a ales această biluță cu pietre semi-prețioase din citrin pentru că știe cât de mult îmi place culoarea galben și această piatră. Charm-ul acesta îmi amintește de Tibi, desigur dar și de vacanța de vară petrecută acasă, în România, anul trecut.


Tot Tibi mi-a cumpărat și al treilea charm, de Crăciun, acum doi ani. Mi-a luat două optimi pentru că știe că muzica e prima mea pasiune. Am crescut cu muzică, am evoluat alături de multe colective îndrumate de aceeași pasiune și tot prin muzică am învățat să mă ascult mai atent, să nu uit să fiu un om frumos și să mă bucur de lucrurile care nu costă nimic. Asta înseamnă acest charm pentru mine!


Cel mai recent charm adăugat la brățara mea, este o camera foto. Am cumpărat-o vara trecută când am fost la Barcelona. Am vrut să am ceva de acolo pentru că ne-am simțit foarte bine și prin acest charm vreau să-mi amintesc să călătoresc mai mult, să mă rup mai des de rutina zilnică și să adun cât mai multe amintiri frumoase alături de cei dragi.

Cam aceasta este brățara mea Pandora. Nu știu care va fi următorul charm, nu îmi doresc unul anume și asta mă face să mă bucur de ea, să o apreciez așa săracă precum o văd alții dar plină de valoare sentimentală, așa cum o văd eu.

1 comment:

  1. Idea ta este una frumoasa si speciala, mereu cu gandul la cei dragi si iubiti!!! Sper din suflet sa acumulezi cele mai frumoase charm-uri de la persoanele dragi tie si sa iti aduci aminte cu drag de toate locurile frumoase in care ai fost!!! te pup cu drag😘😘

    ReplyDelete